Sumažinto riebumo produktai turi daugiau cukraus

Reikalas tas, kad atsisakius riebių produktų organizmas gauna daug saldumynų. Dažnai žmonės apie tai net nežino.

Sausų pusryčių, užpiltų stiklinę sulčių, lėkštėje yra pusė rekomenduotinos dienos cukraus normos. „Daily Mail“ atliko tyrimus, kurių metu buvo nustatyta, kad cukrus dažnai slepiasi ten, kur jo niekas nesitiki.

Teigiama, kad jei gamintojas mažina produkto riebumą, tai yra kompensuojama cukraus kiekio didinimu. Norint išlaikyti reikiamą produkto struktūrą ir skonį, jame didinimas kitų elementų, tarp kurių cukrus ir įvairūs priedai, kiekis.

Laikantis britų medikų rekomendacijų, „papildomas cukrus“ – tas, kuris naudojamas maisto ir gėrimų saldinimui, neturi viršyti 10 proc. visos, žmogaus iš maisto gaunamos, energijos kiekio. Tai galima prilyginti 10–iai gabaliukų cukraus. Deja, suskaičiuoti kiek tiksliai cukraus yra jau pagamintuose produktuose praktiškai neįmanoma.

Preliminariais skaičiavimais, puslitryje kolos yra tie patys 10 gabaliukų cukraus, pieno kokteilyje iš „McDonalds“ – 16 gabaliukų, sulčių „Tropicana“ stiklinėje – 3,5 gabaliuko, suasų pusryčių su pieno porcijoje – 2,5 gabaliuko.