dar vieną įrodymą, kad saikingai ne viskas kenkia mūsų organizmui. Naujas tyrimas atskleidė, kad raudonas stalo vynas, labai saikingais kiekiais, taip pat kaip ir jogurtas, teigiamai veikia virškinimo trakto mikro florą. Viena „Merlot“ ar kokio kito natūralaus, nespirituoto vynuogių vyno taurė išnaikina nemažai kenksmingų storojoje žarnoje besiveisiančių bakterijų ir skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi. Taip pat veikia kefyras, jogurtas ir kiti rauginto pieno produktai – probiotikai. Sveika žarnyno mikroflora užtikrina ne tik visavertį maisto virškinimą, bet ir su juo gaunamų vitaminų įsisavinimą. Taip pat aktyviau gaminami trūkstami vitaminai, o tai dar labiau stiprina imunitetą, normalizuoja spaudimą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir naikina viršsvorį.