Bananuose yra daug kalio ir elektrolitų, kurie palaiko skysčių organizme kiekį ir mažina pilvo putimą. Bananai tinkami ne tik valgymui, bet ir grožio procedūroms. Pavyzdžiui, sumaišius bananą su avokadu – gaunasi nuostabi kaukė veidui.
Kalis, esantis bananuose, yra svarbus, norint palaikyti sveiką kraujospūdį. Bananuose taip pat yra daug skaidulų, kas yra labai svarbu, norint turėti sveiką žarnyną ir gerą virškinimą. Šios skaidulos ypatingai svarbios yra besilaikantiems dietos. Šis vaisius yra vienas iš nedaugelio, kuris turi atsparaus krakmolo, kuris išlaiko žarnyno gleivinę sveiką.
Bananuose gausu pektino – tam tikros rūšies skaidulos, suteikiančios banano minkštimui į kempinę panašią struktūrą.
Bananus labai mėgsta sportininkai, nes jie yra puikus užkandis dėl didelio energijos kiekio. Jie taip pat žinomi kaip puikūs kovotojai su vėžiu, nes juose yra didelis lektinų kiekis, kurie, pasak tyrėjų, sumažina vėžio susirgimo riziką.
Vienas 13 metų vykdytas tyrimas atskleidė, kad tris kartus per savaitę bananus valgiusioms moterims rizika susirgti inkstų ligomis sumažėjo 33 proc.
Ant labai sunokusių bananų žievelės dažnai atsiranda rudų dėmių, o vaisius tampa saldesnis, nes jame atsiranda daugiau cukraus. Taigi kuo daugiau ant banano dėmių, tuo daugiau jame cukraus. Todėl svarbu žinoti kad, nors ir bananai yra naudingi sveikatai – jais mėgautis reikėtų atsargiai.