Pirmiausia reikia pasirinkti patiekalų ruošimo stilių. Kalbant apie maisto ruošimą, nėra vieno ir to pačio visiems tinkamo metodo. Turite pasirinkti tokį maisto ruošimo stilių, kuris geriausiai atitiktų Jūsų tvarkaraštį. Jeigu dirbate pilną darbo dieną, Jums reikėtų ruošti patiekalus, kuriuos būtų galima pašildyti bet kuriuo savaitės metu. Taip pat galite pasirinkti maisto ruošimą porcijomis – kada Jūsų paruošti patiekalai laikomi šaldiklyje ir prireikus, išimami ir suvartojami. Tai, pavyzdžiui, gali būti koldūnai, virtiniai ir t.t.
Sudarykite maitinimo planą. Kai pasirinksite, kurį būdą naudosite ruošdami maistą, kitas žingsnis bus – sudaryti valgymo planą. Kruopštus planavimas padės užtikrinti, kad valgysite sveiką maistą, kuris bus paruoštas suvartoti tam tikromis dienomis. Sukurkite meniu, kuriame būtų nurodyta – kuriomis dienomis kokius patiekalus planuojate valgyti ir užsikabinkite meniu lapą ant šaldytuvo, kad visada matytumėte.
Gaminant maistą – naudokite kuo daugiau sveikų ingredientų. Svarbi maisto ruošimo dalis – tai sveiki produktai. Kuo daugiau sveikų produktų reikia naudoti gaminant patiekalus. Kitaip sakant – vaisiai, daržovės, žalumynai ir įvairios sėklos – turi tapti Jūsų pagrindiniais ingredientais.
Šis procesas turi tapti Jūsų rutina. Išsirinkti maisto gaminimo stilių, sudaryti maitinimo planą – yra nesunku, sunkiausia yra paversti šį procesą į rutiną. Kad to pasiekti, turėsite kasdien ugdyti sau motyvaciją kodėl tai darote. Turite kasdien sau priminti, kad norite sveikai gyventi, sveikai maitintis, norite geresnės gyvenimo kokybės.