Chia sėklos – juodos sėklos, kuriose yra daug ląstelienos, jos veikia kaip natūralus tirštiklis. Chia sėklos yra taip pat geras mangano, magnio ir fosforo šaltinis, visų mineralų, kurių mums reikia ląstelėms stiprinti ir kūnui palaikyti. Pastaba: kuo ilgiau leisite chia sėkloms brikti Jūsų kokteilyje, tuo jos taps tirštesnės, todėl jei Jums patinka valgyti kokteilį šaukštu, palaukite 5 – 10 minučių.
Kanapių sėklos – yra puikus sveikų riebalų šaltinis, ypač būtinosios riebalų rūgštys – linolo rūgštis (omega-6) ir alfa-linoleno rūgštis (omega-3). Taip pat kanapių sėklos yra vegetariškas visų baltymų šaltinis, tai reiškia, kad jos teikia visas būtinas amino rūgštis, kurių mums reikia. Tai didelis privalumas vegetarams ar veganams.
Ryškiai žalios spalvos spirulinos milteliai yra dumblių rūšis. Spirulina turi 60% baltymų, (daugiau nei dauguma daržovių), be to tai yra geras maistinių medžiagų šaltinis, kurio įprastai negalite gauti kasdienėje mityboje, pavyzdžiui chlorofilas ir vitaminai A, E ir B12. Jei esate vegetaras arba tiesiog ieškote būdų kaip į savo mitybą įtraukti daugiau augalinių baltymų, tai spirulina gali būti tinkamas pasirinkimas.
Jei esate išrankūs kokteilių skoniui ar tekstūrai, tai hidrolizuoti kolageno peptidai yra puikus būdas gauti papildomų baltymų. Iš ganytų gyvulių ar žuvų gauti kolageno peptidai yra beskoniai, bekvapiai, balti milteliai, kurie lengvai ištirpsta skystyje. Dvejuose kolageno peptidų šaukšteliuose yra 20 g baltymų. Taip pat kolageno peptidai padeda palaikyti sveikus sąnarius, virškinimą, miegą, plaukus bei odą.
Maka yra daržovės kilusios iš Peru Andu, šaknis, kuri kaip manoma pagerina energiją dėmesį Libido (gyvybės ir mirties instinktų visuma). Maka milteliuose gausu būtinų vitaminų ir mineralų, tokių kaip vitaminas C, varis ir geležis. Šauktas miltelių kokteilyje gali suteikti naudos.
Grybų milteliai. Miltelių pavidalu pagamintus adaptogeninius grybus (dažnai būna žolelės), tokius kaip kordicepsas, reishi ir chaga lengva įdėti į kokteilį, jie turi daugybę pranašumų sveikatai, nuo streso mažinimo iki imuniteto stiprinimo ir energijos bei ištvermės didinimo. Kai kurie grybai gali turėti stiprų skonį, tad rekomenduojama juos naudoti kartu su stipresnį skonį turinčius ingredientus, pavyzdžiui kakava.