Visgi yra produktų, kurių prieš vartojimą verčiau neapdoroti arba apdoroti minimaliai. Reikalas tas, kad kai kuriuose produktuose yra tiek maistingų medžiagų, fitocheminių junginių, fermentų, vitaminų, mineralų, antioksidantų ir naudingų riebalų, kad teisingai juos vartodamas žmogus gali sulaukti 100 metų. Valgant žalius produktus šios medžiagos išlieka, apdorojant juos termiškai dalis jų žūsta.
Uogose gausu ląstelienos ir mažai cukraus. Kopūstai mažina onkologinių susirgimų riziką, riešutai saugo organizmą nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Tikras, natūralus karvės pienas – linolio rūgšties, saugančios nuo vėžio, šaltinis. Riebi žuvis puikiai tinka kovai su depresija ir saugo nuo kraujagyslių užkalkėjimo.
Taip pat žalius reiktų vartoti obuolius, nes jie naudingi dantims, plaučiams ir mažina cukraus kiekį kraujyje, svogūnus ir česnakus, kurie saugo nuo parazitų ir širdies ligų bei daug antioksidantų turinčius granatus.