Vanduo ir agurkai. Norint turėti tobulą odą – svarbiausia reikia gerti daug vandens. Išgerti reikia nuo 2 iki 3 litrų vandens per dieną. Kitas, ne ką mažiau svarbus maisto produktas – agurkas. Agurkai kovoja su skysčių sulaikymu, drėkina ir skaistina odą.
Obuolių sidro actas. Jis ne tik šarmina kūną, aprūpina gerąsias žarnyno bakterijas, gerina virškinimą, bet ir padeda kūnui išsivalyti. Obuolių sidro acte gausu vitaminų ir mineralų, tokių kaip cinkas, geležis, magnis, taip pat nepakeičiamos obuolių rūgštys, kurios padeda kovoti su deguonimi ir laisvaisiais radikalais. Obuolių actas padeda išlaikyti skaisčią odą, sveikus plaukus bei stiprius nagus.
Probiotinis maistas ir daržovės. Probiotiniai maisto produktai, pavyzdžiui, rauginti kopūstai, turi daug maistinių medžiagų ir probiotikų. Jie pamaitina mūsų odą iš vidaus ir subalansuoja žarnyno veiklą. Kopūstai, brokoliai ir kitos kryžmažiedės daržovės – yra ypač turtingos sieros junginių, kurie padeda detoksikuoti odą, todėl oda tampa šviesi, lygi ir švytinti.
Lašiša. Riebios žuvys yra omega – 3 riebalų rūgščių, cinko ir vitamino E šaltinis, kuris mažina uždegimą organizme ir yra būtinas sveikai odai palaikyti. Viena iš riebios žuvies rūšių – yra lašiša, kurią tikrai daugelis mėgstame ir valgome bent kelis kartus per savaitę. Lašiša taip pat yra aukštos kokybės baltymų šaltinis. Šie baltymai yra svarbūs, nes padeda vystyti, prižiūrėti ir atkurti raumenis, taip pat palaiko gražią odos išvaizdą ir sveiką savijautą.
Avokadas. Avokaduose yra daug sveikųjų riebalų, vitaminų E ir C, kurie yra svarbūs, norint palaikyti sveiką, sudrėkintą ir pavasarišką mūsų odą. Avokadas taip pat yra puikus skaidulų šaltinis, padedantis išlaikyti mūsų žarnyną sveiką. Avokadų reiktų suvalgyti į savaitę bent du.