Rūpinkitės savo streso kontroliavimu. Žarnynas iš esmės „užšąla“ kai patiriate aukštą streso lygį. Kiekvieną dieną atlikite stresą mažinančius pratimus, tokius kaip meditacija, joga ar kvėpavimo pratimus.
Atsisakykite glitimo, miltų ir kruopų – šie lipnūs maisto produktai daugumai iš mūsų tiesiog nesuvirškinami. Todėl rinkitės tokius produktus, kurie glitimo neturi, pavyzdžiui, avižos, migdolų miltai, saldžios bulvės ir šakninės daržovės.
Atsisakykite rafinuoto cukraus visam gyvenimui – cukrus pažeidžia žarnas ir maitina blogąsias bakterijas. Vietoje cukraus naudokite cinamoną ir steviją. Tai yra natūralūs saldikliai, kurie saldina, tačiau nekenkia organizmui.
Pieno produktai – juos vartokite atsargiai. Pirmiausia, išsiaiškinkite kaip Jūsų kūnas reaguoja į pieno produktus. Jeigu suvalgius pieno produktų, jaučiasi pūtimas pilve ar diskomfortas žarnyne, tuomet pieno produktus reikėtų stipriai apriboti, gal net atsisakyti visiškai. Jeigu skrandis ir nesureaguoja į pieno produktus, jų vis tiek nereikėtų padauginti. Visiškai pilnai užtenka dviejų pieno produktų porcijų per dieną. Tai gali būti ekologiškas graikiškas jogurtas, ekologiškas migdolų ar kokoso pienas, liesa varškė.
Atsisakykite dietų. Nesibaigiantis dietų laikymosi ciklas – sukelia žarnynui apkrovą ir stresą. Daugelis žmonių, kurie linkę dažnai laikytis įvairiausių dietų, turi problemų su virškinimu, nes reguliariai yra daromas stresas organizmui. Užuot laikydamiesi griežtų dietų, pradėkite gyventi sveikiau.