šokoladas degina riebalus. Nepaisant savo kaloringumo, šokolade yra ingredientų, kurie greitina metabolizmą – sakant paprasčiau, neutralizuoja riebalų kaupimosi organizme procesą.
Mokslininkai stebėjo tūkstantį vyrų ir moterų nuo 20 iki 85 m., su vidutiniu kūno indeksu. Jie atidžiai ištyrė respondentų gyvenimo būdą ir kasdienį racioną. Taip pat buvo pasidomėta, kaip dažnai jie valgo šokoladą. Paaiškėjo, kad tie, kurie šokoladą valgė dažniau, buvo lieknesni už tuos, kurie šio saldumyno privengė. Tiek vienų, tiek ir kitų maisto racionas ir fizinės apkrovos buvo panašios.
Gali būti, kad mokslininkai ir teisūs, tačiau platesnio patvirtinimo jų teorija dar nesulaukė. Kita vertus, šokolado mėgėjai gavo svarų argumentą „Už“.